Light Grey Pointer

neděle 14. května 2017

Úlovky ze Světa Knihy 2017

Jak jsem již říkala v předchozím článku, Svět Knihy jsem si naprosto užila, nejsem si ovšem jistá, zda totéž může říct i moje peněženka.

Nakoupila jsem si zde celkem 6 nádherných knih, přičemž za výslednou cenu bych měla za běžné plné ceny jen asi dvě, takže jsem na sebe opravdu hrdá.


V antikvariátu Fryč jsem objevila dvě knihy a to:

Pýcha a předsudek - Jane Austen
Cena: 60,-
Klasický román z prostředí zámožných středních vrstev na anglickém venkově na konci 18. a počátku 19. století.Autorka líčí klidný a ničím nerušený život, všední radosti, zábavy a starosti. Rodinný klid bývá narušen zejména tehdy, když jsou v rodině dcery a na obzoru se objeví možný ženich. Vdavky jsou pro ženu v této době jedinou možností zaopatření a proto je nutné důmyslné splétání sítí kolem kandidáta ženitby. Autorka dává svému románu ironický podtext. Všechny postavy románu - stoický pan Bennet, jeho energická manželka a pět dcer vstoupily již dávno do podvědomí čtenářské veřejnosti...

Zůstaň se mnou - Gayle Forman
Cena: 150,-Talentovaná violoncellistka Mia si vždy myslela, že nejtěžším rozhodnutím jejího života bude volba, zda jít za hlasem svého srdce, jenž jí radí zůstat s Adamem, nebo se naplno věnovat druhé osudové lásce – hudbě –, protože to by znamenalo soustředit veškerou energii na studium na prestižní umělecké škole. Jednoho únorového rána se však všechno změní. Když se Mia po děsivé autonehodě probere, nic necítí. Vidí své mrtvé rodiče, těžce zraněného bratra – a nakonec samu sebe. Zatímco její tělo je v kómatu, ona sama může vidět a slyšet vše, co kolem děje. A najednou se musí rozhodovat, zda na tomto světě vlastně chce ještě zůstat, anebo zda o svůj život, který beztak visí na vlásku, bojovat přestane.



Ve stánku Euromedia jsem pak objevila další 4 knihy, u dvou knih ze série Napůl zlý jsem váhala, zda je vzít, protože jsem nechtěla tolik utrácet, ale knihy nade mnou nakonec vyhrály a já jsem ráda.
Napůl zlý 1: Napůl zlý - Sally Green
Cena: 99,-

Fantasy příběh o nezdolné vůli přežít. Příběh, který vás chytne a nepustí až do poslední stránky. Nadpřirozený thriller se odehrává v novodobé Anglii, kde mezi lidmi žijí v utajení černí-zlí a bílí-hodní čarodějové. Obě frakce rozděluje silná nenávist a spojuje jedna jediná věc – strach z chlapce, který pochází z obou stran.
Patnáctiletý Nathan je synem smíšeného čarodějnického páru a ostatními čaroději vězněn a mučen. Chlapec musí ze svého žaláře uprchnout před svými šestnáctými narozeninami a najít svého otce, nejsilnějšího a nejkrutějšího černého čaroděje na světě, jinak zemře. Zvládne svůj nelehký úkol přesto, že nemůže nikomu věřit? Ani dívce, kterou miluje?

Napůl zlý 2: Napůl divoký - Sally GreenCena: 99,-
Volné pokračování fantasy příběhu Half Bad – Napůl zlý nás opět přivádí do novodobé Anglie, kde mezi obyčejnými lidmi, „blažeji“, žijí Bílé – hodné a Černé – zlé čarodějnice. Nathan nepatří ani do jednoho světa, je synem mocného Černého čaroděje a Bílé čarodějnice, je takzvaný Poloviční kód.
Nathan je stále ještě na útěku před Lovci a pátrá po svém příteli Gabrielovi, s jehož pomocí může osvobodit milovanou Annalise. V Radě Bílých čarodějnic se zatím chopil moci Soul O´Brien a svou válku proti Černým čarodějnicím rozšířil na celou Evropu. Bílé a Černé čarodějnice se proto spojí, aby mu společně vzdorovaly. Nathan je vtažen do povstání a zjišťuje, že nečekaně bojuje po boku starých přátel i dávných nepřátel. Ne všem ale může věřit…
Nejdříve ze všeho se však musí naučit, jak ovládat své Nadání – zvláštní, divokou schopnost, která hrozí, že ho přemůže…


Pokud zůstaneš - Courtney Cole
Cena: 29,-
Čtyřiadvacetiletý Pax je rozmazlený potetovaný darebák bez špetky odpovědnosti. S oblibou vyhledává společnost pochybných žen, obvykle otupělý drogami a alkoholem. Dívky ze špinavých barů ochotně vyhoví všem jeho požadavkům, stačí jim před nosem zamávat bílou pilulkou. Pax už nejednou překročil hranice zákona, ale vlivný otec ho z problémů pokaždé vysekal.
No Pax nebyl takový vždy. Po matčině smrti se snažil být vzorným synem, jakého si otec přál. Bolest a smutek ze ztráty milované matky však mezi otcem a synem vytvořili nepřekonatelnou propast. Jen on ví, s jakou prázdnotou v duši každý den bojuje. V noci ho budí noční můry, a přestože otec zná jejich příčinu, mlčí.
Jednoho dne do Paxovho života vstoupí umělkyně Mila, krásná, něžná, příliš dobrá pro takového darebáka. Je jako kyslík, který potřebuje pro život. Vzpomínky na den matčiny smrti nabírají ostřejší kontury a Pax zoufale potřebuje pomoc, dokud se zcela nezničí. Jen Mila ho může vytrhnout ze skličující samoty, pokud se Pax včas vzpamatuje. Postačí to však na to, aby s ním zůstala navždy?

Eden - Helen Douglas
Cena: 59,-
Eden Anfieldová zbožňuje záhady, a když se na škole objeví tajemný nováček Ryan Westland, úplně ji to pohltí. Na první pohled vypadá jako obyčejný kluk, proč potom nezná pizzu? A jak to, že nikdy neslyšel o Hitlerovi? Ze všeho nejvíc ale Eden mate to, že o ni Ryan jeví zájem. Eden pozvolna propadá jeho kouzlu, zároveň ale rozkrývá i jeho tajemství. Zlom nastane jednoho deštivého odpoledne, když klopýtne o zdánlivě obyčejnou knihu v Ryanově pokoji - biografii jeho nejlepšího kamaráda, která je však datovaná o celých padesát let později. Když se svým objevem na Ryana vyrukuje, zjišťuje, že na ni čeká velmi důležitý úkol, a ona právě málem zničila jeho jedinou šanci na úspěch...

A co jste si na Světě Knihy ulovili vy?

Žádné komentáře:

Okomentovat

Budu moc ráda za každé Vaše slovíčko!