Light Grey Pointer

sobota 5. srpna 2017

Knihy, na které se třesu #4

Vzhledem k tomu, že poslední dobou flákám blogování i čtení (ano, jakožto největší ostuda, lenoch a vytížený brigádník jsem za červenec přečetla pouze cirka 160 stran). Rozhodla jsem se tedy, že v článku mrknu alespoň na ty knihy, které jsem ještě nečetla, a které případně teprve vyjdou.


Skleněný trůn 5: Říše bouří
Sarah J. Maas


Kdo? CooBoo
Kdy? 11. 9. 2017

Pro Aelin dlouhá cesta k trůnu teprve začala, ale už nyní je jasné, že bude plná zrady, nepřátelství a nevraživosti. Pokud si chce udržet korunu a ochránit své království, musí se spojit s lidmi, kteří až do teď byli nepřáteli a musí bojovat proti zlu, které se chystá pohltit celý svět. Zkáza se na ni řítí ze všech stran a jediná zoufalá možnost, jak přežít, je obětovat to, co miluje nejvíce na světě.


Magonie
Maria Dahvana Hardley


Kdo? CooBoo
Kdy? 30. 11. 2017

Aza Ray se topí ve vzduchu.
Aza trpí už od narození tajemnou plicní chorobou, kvůli které se jí hůře dýchá, mluví a i žije. Když dívka zahlédne jednoho dne na nebi tajemný koráb, její rodina to přisoudí vedlejším účinkům léků. Jenže Aze to jako halucinace vůbec nepřipadalo. Slyšela, jak na ni někdo z lodi volá. Jediný, kdo ji bere vážně, je její nejlepší kamarád Jason. Jason, který tu pro ni vždycky byl. Jason, který je možná víc než jen kamarád… Ale než Aza stačí tuhle vzrušující možnost zvážit, něco se strašlivě zvrtne a Aza je pro náš svět ztracená. Nalezne ji ale svět jiný – Magonie. Nad mraky, ve světě obchodních korábů, už Aza není tou slabou a umírající dívkou, jíž bývala na Zemi. V Magonii se poprvé může doopravdy nadechnout. A co je ještě lepší, má tu nesmírnou moc – jenže když se snaží zorientovat ve svém novém životě, zjišťuje, že je na spadnutí válka. Magonii a Zemi čeká zúčtování a v Aza má v rukou životy celého lidstva – včetně chlapce, který ji miluje. Komu bude Aza věrná? 



Nocte 2: Verum
Courtney Cole


Kdo? CooBoo
Kdy? 30. 11. 2017

PRAVDA TĚ OSVOBODÍ. Jmenuji se Calla Priceová a topím se. Můj nový svět je temný, temný oceán a všechna tajemství mě tlačí ke dnu. Můžu vůbec někomu věřit? Už nevím. Lži jsou jako spirály. Točí se a kroutí, oslepují mě svými trny a hadími jazyky. A když už si myslím, že jsem našla pravdu, všechno ze dna vystoupí. A obklopí mě temnota. Ale pravda mě osvobodí. Je jen kousek přede mnou, můžu se jí skoro dotknout. Ale i když září a třpytí se, vidím její blyštivé tesáky a vím, že mě
rozerve. Zničí. Bojíte se? Já ano


Vzpomínky Flory Banksové
Emily Barr


Kdo? CooBoo
Kdy? 30. 8. 2017

Sedmnáctiletá Flora nemá žádnou krátkodobou paměť, její mysl několikrát denně vymaže všechny vzpomínky, které nashromáždila, a vrací se do věku deseti let, kdy jí byl z mozku vyoperován nádor. Když však políbí Drakea, který den nato opouští město, vzpomínka jí zůstane. Flora je přesvědčena, že právě on by dokázal jí vrátit vzpomínky a scelit její mysl. A když jí Drake navrhne, aby za ním přijela do malého městečka na druhé straně světa, Flora souhlasí. Je si totiž jistá, že právě v tom okamžiku jí začíná nový život. A tak vyráží na cestu do malé vesnice na severu Norska jen s nápisem Buď statečná napsaným na kůži a s papírem, na který si poznamenala, kdo je a kam putuje. Ale od momentu, kdy dorazí k polárnímu kruhu, nic není takové, jak se zdá být. A ona musí být víc než jen statečná, aby poznala sama sebe a dostala se do bezpečí.


Ohnivák 1: Tisíc kousků tebe
Claudia Gray


Kdo? CooBoo
Kdy? 30. 10. 2017

Rodiče Marguerite Caineové jsou geniální vědci, jejichž převratný vynález zvaný Ohnivák umožňuje cestování do různých dimenzí. Ale potom je Margueritin otec zavražděn a jeho vrah – hezký a tajemný Paul, asistent obou rodičů – stačí před zákonem uniknout do jiné dimenze. Marguerite nepřipustí, aby zůstal bez trestu, takže se ho vydá pronásledovat. Dívka se zde pokaždé vtělí do alternativní verze sebe sama, ale setkává se také s alternativními verzemi lidí, které zná – včetně Paula, jehož život se s tím jejím čím dál více proplétá. Marguerite brzy začne pochybovat nejen o Paulově vině, ale i o vlastních citech k němu. A vzápětí odhaluje, že pravda o smrti jejího otce je mnohem hrozivější, než předpokládala.

Třpytný dvůr 2: Půlnoční klenot
Richelle Mead


Kdo? Domino
Kdy? 6. 11. 2017

Válečná uprchlice Mira byla vyhnána ze své domovské země a vtažena do jiné, která se dá označit přinejlepším za nehostinnou. Zvláštní shodou náhod se jí naskytne šance znovu utéct, tentokrát prostřednictvím Třpytného dvora. Třpytný dvůr, škola a obchodní podnik zároveň, je místem, kde se z chudých dívek stávají dámy z vyšší třídy určené k uzavření manželství s mocnými a bohatými muži z Nového Světa. Právě tam je Mira pronásledována nejen ostatními klenoty Třpytného dvora, ale také svými nápadníky, kterým by měla potenciálně dát svůj život. Během dne se řídí pokyny, učí se etiketě a zvykům, které jí pomohou získat anonymitu, a dokonce si najde pár opravdových přátel – přímou služebnou Adelaide a ambiciózní pradlenu Tamsin. Ovšem v noci spřádá Mira úplně jiný plán, takový, který by jí při odhalení mohl u nejvyššího soudu Adorie vynést i oprátku.

Šest vran 1: Šest vran
Leigh Bardugo


Kdo? Fragment
Kdy? 11. 9. 2017

V Ketterdamu, rušném přístavním městě, se dá za peníze koupit všechno a nikdo to neví lépe, než sedmnáctiletý Kaz Brekker, fenomenální podvodník a zloděj, kterého předchází pověst muže, jenž se neštítí žádné špinavé práce, za což si vysloužil i přezdívku. Když se Kazovi naskytne možnost vydělat peníze, o jakých se mu ani nesnilo, příliš se nerozmýšlí, přestože to znamená provést věc takřka nemožnou: vloupat se Ledového paláce, nejostřeji střežené pevnosti na světě. Jenže na takový úkol sám nestačí, a tak přicházejí na scénu další hrdinové: Trestanec prahnoucí po pomstě. Ostrostřelec, který neodolá žádné hazardní hře. Syn prominentního otce, který utekl z domova. Špiónka pohybující se neslyšně jako stín. Kráska-zabiják, pověstná svým neodolatelným šarmem. Šest teenagerů, kteří se nepřízní osudu stali nebezpečnými zločinci a teď ze všech sil bojují o své místo na slunci. Jejich minulost je opředena mnoha tajemstvími, která se v knize postupně a rafinovaně odkrývají. Čtenář nejen hoří nedočkavostí dozvědět se víc, ale hrdinové mu zároveň s každou další stránkou přirůstají víc a víc k srdci. Nakonec, když jde opravdu do tuhého, se chvěje úzkostí o jejich osud. Podaří se jim odvrátit nebezpečí, které hrozí světu, nebo alespoň vyváznout se zdravou kůží? Nebo se navzájem pozabíjejí?


Nejvíce se těším na Říši bouří a Verum, protože mám tyto série rozečtené a opravdu mě baví. Zvláště na Verum jsem natěšená, vzhledem k tomu, jaké bylo Nocte a jaký mělo konec.

A na jaký titul se nejvíce těšíte Vy?




1 komentář:

  1. Já se nejvíc těším na Říši bouří. Ale i na Cestovatelku a mnoho dalších :-)

    OdpovědětVymazat

Budu moc ráda za každé Vaše slovíčko!